top of page

Het kwartet

Het Four Times a Lady Guitar Quartet staat voor vier professionele gitaristes, An Vlaemynck, Leen Langenbick, Lore Raus en Willemijn Vermeir. Het kwartet brengt hedendaagse muziek. Elk stuk is origineel gecomponeerd voor vier gitaren waardoor de virtuositeit van deze unieke bezetting volledig tot zijn recht komt. De mogelijkheden van het instrument worden door deze vier virtuozen ten volle benut en worden verklankt in een harmonieus en betoverend samenspel.
 

In februari 2008 maakte Four Times a Lady haar debuut met het gerenommeerde Baltic Guitar Quartet. Het kwartet bestond toen uit Tania D’Hoest, Veerle D’Hoest, Sarah Vandendriessche en Leen Langenbick. Ze gaven gezamenlijk een concert in de Ryelandtzaal te Brugge. In mei van dat jaar traden ze op tijdens ‘Klara in de stad’ in Izegem, waar hun uitvoering live op de radio te horen was met werken van Patrick Roux en Francis Kleynjans. Daarnaast creëerden zij Summer Moon Dance van de Belgische componist Gilbert Isbin. 


In 2011 verliet Sarah Vandendriessche het kwartet en werd vervangen door Willemijn Vermeir. In november 2012 lanceerden ze hun eerste CD "Here and Now". Gedurende 2013 en 2014 traden ze op tijdens het International Guitarsymposium in Iserlohn, Duitsland, waar ze verschillende zeer gewaardeerde concerten gaven. In 2015 stonden ze onder andere op het podium van het ‘Museo de Bellas Artes’ in Valencia, Spanje, en in ‘Wasserburg Haus zum Haus’ in Düsseldorf, Duitsland.


In 2015 namen ze deel aan het examen kamermuziek van Leen Langenbick en behaalden ze met de hoogste onderscheiding een Master in kamermuziek aan de Luca School of Arts, voorheen het Lemmensinstituut in Leuven. Dat jaar traden ze ook op in het CC De Grote Post in Oostende en in januari 2016 gaven ze een uitverkocht concert in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw in Brugge. Daar creëerden zij het stuk "Ficciones" van de Vlaamse componiste Petra Vermote, speciaal gecomponeerd voor Four Times a Lady. Naast hun vele optredens in culturele centra, hebben ze tijdens hun negenjarig bestaan ook opgetreden op diverse kleinere evenementen, huiskamerconcerten en voor verenigingen. Dit laatste is voor hen bijzonder belangrijk vanwege het intense en warme contact dat ze daarbij met het publiek kunnen hebben.


Begin 2017 beslisten Tania en Veerle D’Hoest het kwartet te verlaten en verwelkomden Willemijn en Leen twee nieuwe gitaristes, An Vlaemynck en Phyllis Demylle.


Alle vier volgden zij als solisten, maar ook als kwartet, tal van Masterclasses in Europa bij wereldbefaamde gitaristen waaronder John Dearman, William Kanengiser (Los Angeles Guitar Quartet), Jorge Caballero, Matthew McAllister, Alfonso Montes, Denis Azabagic, Eden-Stell Guitar Duo en Katona Twins. 


In 2018 werkten ze samen met de beeldend kunstenares Emma Pollet en Hooman Jeddy die via video-installaties de muziek kracht bij zetten. De verschillende natuurelementen die aanwezig zijn in de muziek kregen een extra dimensie door beelden toe te voegen. Ze waren opnieuw te gast op het Guitarsymposium te Iserlohn in de zomer van 2018 om er te concerteren en doceren. 


Sinds september 2019 bestaat Four Times a Lady uit An Vlaemynck, Leen Langenbick, Lore Raus en Willemijn Vermeir. Ze werkten intensief aan een nieuw programma dat resulteerde in een nieuw album ‘Danse d’eau’.

stoel roze hoge resolutie_edited.jpg
HET KWARTET
De Ladies

De Ladies

Het kwartet bestaat uit 4 professionele gitaristes

bottom of page