Four Times a Lady staat voor vier professionele gitaristes: Lore Raus, Willemijn Vermeir, An Vlaemynck en Leen Langenbick. Ze kiezen voor een heel gevarieerd en vaak minder bekend gitaarrepertoire, origineel gecomponeerd voor deze bezetting gedurende de laatste dertig jaar.

In februari 2008 debuteerde Four Times a Lady met het befaamde Baltic Guitar Quartet. De toenmalige ladies waren Tania D’Hoest, Veerle D’Hoest, Sarah Vandendriessche en Leen Langenbick. Ze speelden samen een dubbelconcert in de Brugse Ryelandtzaal. In mei van datzelfde jaar waren zij te gast op ‘Klara in de stad’ in Izegem. Hun concert was live te beluisteren op de radio met werken van Patrick Roux en Francis Kleynjans. Daarnaast creëerden zij Summer Moon Dance van de Belgische componist Gilbert Isbin.

In 2011 verliet Sarah Vandendriessche het kwartet en vervoegde Willemijn Vermeir de groep. Ze brachten in November 2012 hun eerste  CD “Here and Now” uit. In 2013 en 2014 waren ze te gast op het International Guitarsymposium Iserlohn in Duitsland waar ze verschillende gesmaakte concerten speelden. In 2015 concerteerde het kwartet ondermeer in het ‘Museo de Bellas Artes’ te Valencia, Spanje en in ‘Wasserburg Haus zum Haus’ in Düsseldorf, Duitsland.

In 2015 speelden ze op het examen kamermuziek voor Leen Langenbick en behaalden ze een Master in de kamermuziek met de grootste onderscheiding aan de Luca School of Arts, het voormalig Lemmensinstituut te Leuven. In datzelfde jaar speelden ze onder meer in het CC De Grote Post in Oostende. In januari 2016 traden ze op in een uitverkochte kamermuziekzaal van het Concertgebouw te Brugge. Daar creëerden zij Ficciones van de Vlaamse componiste Petra Vermote, gecomponeerd voor Four Times a Lady. Naast de vele concerten in culturele centra, waren ze gedurende hun negenjarig bestaan op vele plaatsen te horen tijdens kleinere evenementen, huiskamerconcerten, optredens voor verenigingen,… Dit laatste ligt hen heel na aan het hart door het intense warme contact met het publiek.

Begin 2017 beslisten Tania en Veerle D’Hoest het kwartet te verlaten en verwelkomden Willemijn en Leen twee nieuwe gitaristes, An Vlaemynck en Phyllis Demylle.

Alle vier volgden zij als solisten, maar ook als kwartet, tal van Masterclasses in Europa bij wereldbefaamde gitaristen waaronder John Dearman, William Kanengiser (Los Angeles Guitar Quartet), Jorge Caballero, Matthew McAllister, Alfonso Montes, Denis Azabagic, Eden-Stell Guitar Duo en Katona Twins.

In 2018 werkten ze samen met de beeldend kunstenares Emma Pollet en Hooman Jeddy die via video-installaties de muziek kracht bij zetten. De verschillende natuurelementen die aanwezig zijn in de muziek krijgen een extra dimensie door beelden toe te voegen. Ze waren opnieuw te gast op het Guitarsymposium te Iserlohn in de zomer van 2018 om er te concerteren en doceren.

Sinds september 2019 bestaat Four Times a Lady uit An Vlaemynck, Leen Langenbick, Lore Raus en Willemijn Vermeir.